Fair trade kleding kopen?  

The Green Ivey gelooft erin dat je de wereld een klein beetje mooier kunt maken door fair trade kleding te kopen. Fair trade kleding is verantwoord en eerlijk geproduceerd. Vroeger had eerlijke kleding misschien een stoffig imago, maar tegenwoordig zie je dat het op alle plaatsen omarmd wordt en zo ook bij ons! Wij hebben er bewust voor gekozen om in de collectie alleen kleding op te nemen van merken die milieu- en mensbewust hun kleding produceren. Je zorgt niet alleen voor je eigen gezondheid als je duurzame kleding koopt, maar je steunt ook landbouw methodes die beter zijn voor de planeet en een groenere economie.

Veel aandacht voor mens en planeet

Met veel aandacht voor de gezondheid van de planeet en de mens wordt onze duurzame kleding geproduceerd. Duurzaamheid kent meerdere aspecten zoals ecologische duurzaamheid, gezonde en ethische werkomstandigheden en eerlijke handel. Buiten deze aspecten wordt er aandacht geschonken aan de duurzaamheid van het product zelf, zodat de kleding lang mooi en bruikbaar blijft. Uiteindelijk is het ook van belang dat de kleding hergebruikt kan worden en/of biologisch afbreekbaar is. Onze duurzame kleding staat daarbij ook nog eens super leuk en hip! 

Biologische kleding: een duurzamere optie

Even wat cijfers. Voor het maken van één kilo katoen wordt er gemiddeld al ongeveer 10.000 liter water gebruikt. Biologisch katoen is daarentegen een duurzamere optie. Dit materiaal groeit namelijk zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook veel beter voor de medewerkers in de katoenplantages. Kortom: kies voor biologische kleding! 

Kies voor ecologische kleding 

Het dragen van onze milieuvriendelijke kleding geeft je een vrij en comfortabel gevoel. Onze veelzijdige collectie met fijne kleuren en mooie prints versterken je natuurlijke schoonheid. Daarbij wordt onze duurzame mode geproduceerd volgens strikte ecologische criteria. In alle stadia van het productieproces worden strikte eisen gesteld, van katoenteelt tot verwerking. Bovendien zijn die eisen ook terug te zien bij de sociale arbeidsomstandigheden van ons personeel. Maak een fashion statement met onze ecologische kleding!

Informatie Handig om te weten Over ons Order plaatsen Betaalmogelijkheden
Klantenservice
Nu offline
0613987274 info@thegreenivey.nl Contact
Ma - Vr09.00 - 16.00 FAQ
Copyright The Green Ivey 2020 - Algemene voorwaarden - Privacy - Cookies - Sitemap - Webdesign & realisatie
Betaalmethodes